Espiritualitat

Foren batejats a la parròquia, Santa Maria de Cervelló, el beat Lluís Bertran, la venerable Juliana de Morella i el venerable Claudi López Bru, marqués de Comillas. Va contraure matrimoni a la basílica la venerable Dorotea Chopitea, protectora de Sant Joan Bosco a Barcelona

Frequentaren la parròquia sant Pere Nolasc, sant Vicenç Ferrer, sant Ignasi de Loiola, sant Salvador d’Horta, sant Francesc de Borja, sant Miquel dels Sants, sant Josep Oriol, que en fou escolà i va fer a la basílica la seva primera comunió, les santes Maria Micaela del Santíssim Sacrament i Maria del Carme Sellés, la beata Maria-Anna Mogas i el beat Pere Tarrés.

Entre els molts predicadors, que ocuparen la trona de Santa Maria del Mar, destaquen sant Antoni Maria Claret, quan ja era bisbe de Santiago de Cuba, l’any 1850 i sant Francesc Coll, fundador de les dominiques de l’Anunciata, el 1853.

Sota l’aixopluc de Santa Maria de la Mar actuaven els gremis, del qual és testimoni els noms dels carrers que l’envolten, amb una doble finalitat espiritual i assistencial, avantguarda dels avenços socials actuals. Avui, els gremis de la ciutat encara col·laboren i celebren les seves festes patronals a la basílica.

Fidel a la seva història, avui Santa Maria del Mar com a parròquia vol ésser una una “casa oberta a tots i al servei de tots”. Per això, tenim com a centre les celebracions litúrgiques amb les activitats pròpies dels catòlics, tant dels nascuts aquí com dels de fóra, i a més volem compartir com a responsabilitat, l’acollir amablement a tothom i, sobretot, respondre als més necessitats (Càritas).

En aquest context la nostra parròquia s’ofereix al barri i al seu entorn, essent solidària dels seus problemes i aspiracions, i tot aportant-hi el nostre servei pastoral arrelat en l’Evangeli de Jesucrist, sempre profunda- ment respectuós amb totes les confessions i creences. Per això Santa Maria del Mar pot ésser també la vostra casa!