Concert: «The Ministers of Pastime: Phantastic Kapellmeisters»

The Ministers of Pastime: Phantastic Kapellmeisters
Concert de música barroca.

Dilluns, 29 d'abril de 2024 a les 20:15h
Obertura de portes: 19:45h
(Seients no numerats)

Podeu comprar les entrades online fent clic aquí.

Entrada general 13€*

Les pedres de la basílica de Santa Maria del Mar, amb la seva monumentalitat i història, han estat testimoni del talent de nombrosos Mestres de Capella al llarg dels segles. És en aquest espai, carregat de significat i tradició musical, on The Ministers of Pastime ens conviden a explorar l'stylus phantasticus a través de les obres de Giovanni Valentini, Antonio Bertali i Johann Heinrich Schmelzer, tots ells mestres de capella de la cort vienesa. Aquests compositors, que van brillar per la seva innovació, virtuosisme i mestratge, van ser els puntals d’un moviment musical pràcticament sense limitacions de cap tipus.

Aquest programa no només recorre la història del stylus phantasticus a través de l'obra instrumental d'aquests tres compositors sinó que també ens permetrà copsar com, gràcies a una estreta relació amb els seus emperadors i benefactors, aquests músics van gaudir d'una llibertat creativa que els va permetre perfeccionar un estil compositiu basat en l'experimentació i la imaginació, tot creant un llenguatge ric en afectes, paisatges harmònics únics i sonoritats contrastants.

The Ministers of Pastime, reconeguts per la seva dedicació a la interpretació històricament informada de la música dels segles XVII i XVIII, prometen una vetllada on la precisió històrica i la passió per la música antiga es donen cita en un entorn inigualable.

Programa:

Johann Heinrich Schmelzer (1623-1680)
Sonata à 5 in D minor, S-Uu 58:9a (pub. ca. 1650-99, colección Düben)

Giovanni Valentini (ca. 1582-1649)
Sonata a 4 en re menor (pub. ca. 1680)

G. Valentini
Sonata à 5, “Enharmonica” en Sol menor (pub. 1654-60)
Sonata XII à 6 en Do Mayor (pub. ca. 1680)

Antonio Bertali (1605-1669)
Sonata à 6 en mi menor (pub. 1662, No.101 Partiturbuch Ludwig)

A. Bertali
Chiacona en Do Mayor, IAB 1 (pub. 1665, versión de Kroměříž)

A. Bertali
Sonata à 2 en re menor, violino e braccio (pub. 1680-88, No.LXX Rost Codex
Sonata à 4 en Re menor (pub. 1662, No.76 Partiturbuch Ludwig)

J. H. Schmelzer
Sonata a 2 en La Mayor (pub. 1680-88, No. IV Rost Codex)
Sonata Jucunda A 546/IV:100 (atrib.)

*Entrada reduïda 8€. Menors de 26 anys, estudiants Universitaris o de Música amb carnet del centre, persones en situació d’atur, persones amb carnet de família nombrosa o monoparental. Totes les situacions hauran de ser acreditades a l’entrada al recinte. En cas de no poder acreditar la situació, s’abonarà la diferència de tarifa. Només venda presencial.

Concert