Rèquiem de Mozart - 23è Festival del Mil·lenni

Rèquiem de W. A. Mozart

23è Festival del Mil·lenni

Data: 1 d'abril de 2022
Hora: 21h

Podeu comprar les entrades fent clic aquí.

Intèrprets:
Marta Arbonès – Soprano
Maria Melnychyn – Mezzo
Yury Nikolov – Tenor
Fernando Álvarez – Baix
Dirk Wucherpfennig – Director

La JOFICAT neix de la mà del director d’orquestra barceloní Melani Mestre, fruit de la vocació de crear una acadèmia d’orquestra permanent al nostre país que no tan sols consolidi la formació i el coneixement del repertori orquestral entre els joves sinó que fomenti l’excel·lència individual i col·lectiva de tots els seus membres de forma professional.

La Coral Càrmina fou fundada l’any 1972 pel mestre Jordi Casas i Bayer. Ha esdevingut un dels cors de referència en el món coral català en els darrers 49 anys. Ha estat dirigida en diferents etapes per Josep Pons, Francesc Guillén, Josep Vila, Alfred Cañamero, Montserrat Ríos, Fernando Marina i Gorka Sierra.

El cor ha treballat també amb directors de prestigi internacional com Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Christopher Hogwood, Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Andrew Parrott o Ton Koopman, entre molts altres.

El seu repertori abasta des de la polifonia medieval fins a les composicions més actuals, però la Coral Càrmina ha tingut sempre un interès especial pels compositors catalans contemporanis, com mostra la seva participació en l’estrena d’obres de F. Mompou, F. Homs, M. Valls, J. Guinjoan, J. Soler o X. Benguerel. Destaquen les estrenes de 'La arboleda' de S. Brotons, 'Essències' del mallorquí D. León, 'El Mirador' de J. Vila o 'Les Homilies V i VI' d’A. Carbonell, estrenada el 2013 a l’Auditori de Barcelona.

El cor ha actuat en diferents països d’Europa. Són destacables la seva participació en la inauguració dels Auditoris de Barcelona i de Madrid o en l’acte d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona'92.

Publicacions relacionades: Rèquiem de W.A Mozart a la Basílica de Santa Maria del Mar
Rèquiem de Mozart Festival del Mil·lenni