43è cicle «Els orgues de Catalunya»

43è cicle «Els orgues de Catalunya»

Data: Dijous, 27 de juliol de 2023
Hora: 20h

Montserrat Torrent, pianista degana que té Barcelona com el seu bressol, actuarà el dijous 27 de juliol (a les vuit del vespre) a la basílica de Santa Maria del Mar en el que serà el concert inaugural de la 43a edició del cicle Els Orgues de Catalunya. Torrent, que té 97 anys, oferirà una interpretació d’obres variada, que començarà amb peces d’Antonio de Cabezón, Antonio Carreira i Correa de Arauxo, per continuar amb Sweelinck, Pablo Bruna, Scarlatti i Joan Baptista Cabanilles.

Des de fa ja més de 40 anys, l’Associació Catalana de l’Orgue organitza el cicle «Els Orgues de Catalunya», un conjunt de concerts d’estiu que donen veu als diferents orgues històrics que hi ha repartits pel territori català, així com un gran nombre d’organistes de renom.

Actualment, el cicle és possible gràcies a la col·laboració de les entitats locals, ajuntaments i parròquies, que fan un esforç per ajudar a mantenir viu i oferir a tothom el ric patrimoni organístic del nostre país i gràcies al suport econòmic de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació feu clic aquí.

Publicacions relacionades: Cicle de concerts «L'Orgue del mar» - Gener de 2024
Santa Maria del Mar Concert Orgue