Cicle de concerts «L'Orgue del mar» - Gener de 2024

Cicle de concerts «L'Orgue del mar»

Santa Maria del Mar és un lloc únic amb un patrimoni únic, tant en l’àmbit arquitectònic com en el musical. L’orgue de Santa Maria del Mar té una llarga història: fou construït pels volts de 1740 per al convent dels Trinitaris de Vic. Després del seu desmantellament prop de la Guerra Civil i de caure en oblit, fou retrobat i restaurat per l’orguener Gerhard Grenzing i s’instal·là a la Basílica, que havia quedat òrfena del seu gran orgue arran de l’incendi de 1936. L’orgue actual és sens dubte una peça de museu, però de poc serveix observar un instrument darrera una vitrina. Amb el cicle "l’Orgue del Mar" escoltarem un instrument singular, ple d’Història i d’històries, en un espai inigualable sota les mans d’organistes de gran prestigi.

Dimarts, 9 de gener a les 20:15h:
Juan de la Rubia
L'organista titular de la Sagrada Família i professor d’improvisació a l’Escola Superior de Música de Catalunya, és una de les figures més rellevants de l’orgue a nivell mundial. Oferirà un concert en què la improvisació permetrà utilitzar tots els recursos de l’orgue històric de Santa Maria del Mar (s. XVIII).
www.juandelarubia.com

Dimarts, 16 de gener a les 20:15h:
Enrique Martín Laguna
Enrique Martín Laguna és un dels organistes emergents del món de l’orgue a Espanya, guardonat al Concurso Nacional de Órgano de Burgos. És també professor d’orgue a Burgos i titular de la Catedral de Getafe.

Dimarts, 23 de gener a les 20:15h:
Joan Seguí Mercadal. Mantra
L’organista titular de Santa Maria del Mar oferirà un concert fet a mida per a l’espai. La simetria, el patró, la repetició, l’estructura... són elements propis de l’arquitectura però que també trobem en el repertori musical, tant al barroc com al segle XX. Minimalisme, improvisació i música antiga dialogaran amb les pedres de Santa Maria.
www.joansegui.com

Dimarts, 30 de gener a les 20:15h:
Oscar Candendo. Vetera nova
Un orgue històric que permet interpretar música històrica i contemporània. El professor d’orgue de l’Escola Superior de Música de Catalunya oferirà un concert en què dialogaran o s’oposaran dos llenguatges molt diferents amb un nexe en comú: l’orgue.

Entrada general: 8€
Entrada reduïda*: 4€
*Menors de 26 anys, Estudiants Universitaris o de Música amb carnet del centre, Persones en situació d’atur, Persones amb carnet de Família nombrosa o monoparental. Totes les situacions hauran de ser acreditades a l’entrada al recinte. En cas de no poder acreditar la situació, s’abonarà la diferència de tarifa.

Podeu comprar les entrades online fent clic aquí.

Publicacions relacionades: Horaris de Setmana Santa de 2024 43è cicle «Els orgues de Catalunya»
Concerts L'orgue del mar Música